teisipäev, 14. aprill 2009

Eesti Rahva Muuseum 100

Kutsun kõiki oma tänast päeva jäädvustama sõnas ja pildis!
Õnnitlused Randarile sünnipäeva puhul!
Fotoaparaadid välja!



Kingi muuseumile päev oma elust!

Üleskutse jäädvustada end Eesti Rahva Muuseumi 100. juubelipäeval

Tingimused
Näidislood
Auhinnad

Eesti Rahva Muuseum tähistab 14. aprillil oma 100. sünnipäeva. Sellel tähtpäeval kutsume teid jagama Eesti Rahva Muuseumiga ühte päeva oma elust. Kuidas möödus teie elus 14. aprill 2009. aastal? Millised olid teie selle päeva tööd ja toimetamised, mõtted ja elamused? Kas see päev läks teil korda? Kas see oli tavaline või ebatavaline päev?

Eesti Rahva Muuseum on ellu kutsutud sada aastat tagasi selleks, et meil oleks üks koht, kus on hoiul Eesti kultuurivara: esemed, tekstid, fotod ja filmid. Kõik need aitavad kirjeldada ja mäletada Eestimaal elavaid ja elanud inimesi, nende igapäevast elu ja pidupäevi.

Oma päeva jäädvustamisest võite meile alates 15. aprillist kuni 1. juunini saata nii lugusid, fotosid, kollaaže kui ka filme. Kirjeldus võib sisaldada kogu päeva ülevaadet või kõige olulisemaid detaile päevast. Mida põhjalikum ja emotsionaalsem on kirjeldus, seda väärtuslikum on materjal muuseumi jaoks. Võite teha sissekandeid ERMi Orkuti ja Facebooki kommuuni, Nagisse, Torusse, Eesti Hetkede portaali jm. Teie lood leiavad koha järgmisteks sajanditeks ERMi arhiivis ning valitud lood uus hoones püsinäitusel. Soovi korral võite muuseumisse tuua ka selle päevaga seotud esemeid või muid materjale, mis päeva iseloomustavad.

15. aprillil kutsume teid muuseumisse, et tähistada koos teiega muuseumi 100. juubelit. Avatud on mälukeskus, kus teie päeva kirjeldusi vastu võetakse. Toimuvad kontserdid, ekskursioonid, loengud ja esitlused, avatud on kõik muuseumihooned ja eelregistreerimisel on võimalus tutvuda kogude ja hoidlatega.

Osalemiseks palun täitke veebipõhine osalusankeet või laadi alla. Lugu teie ühest päevast ootame koos
kontaktandmetega (ees- ja perekonnanimi, sünniaeg, telefon, e-mail) aadressil:

Eesti Rahva Muuseum
Veski 32, Tartu 50104
e-mail: erm@erm.ee
tel: 7350 400

Lisainfo: ERMi peaarhivaar Tiina Tael, tiina.tael@erm.ee, 7350 420

Kommentaare ei ole: