teisipäev, 7. veebruar 2017

Nõmme käsikellade ansambel Campanelli peab sünnipäeva

Autor: Jukko Nooni

Käsikellade ansambel Campanelli. (foto: Margus Vilisoo)
Nõmme kultuurikeskuse käsikellade ansambel Campanelli tähistab veebruaris 12. sünnipäeva. Sünnipäevakontsert algab laupäeval, 11. veebruaril kell 17 kultuurikeskuse suures saalis.

Ansambli dirigendi Inna Lai sõnul esinevad sünnipäevakontserdil nii Campanelli kui ka noorte käsikellaansambel KellaRing, oodata on üllatusesinejaid. Enne kontserti saab väikeses saalis vaadata põnevaid esemeid, mis ansamblile 12 aasta jooksul on kingitud, ning katki läinud kelli.

Senise tegutsemisaja jooksul on antud üle 200 kontserdi Eestis, Soomes ja Venemaal. Inna Lai rääkis, et seni on kõige meeldejäävam kogemus 2015. aasta reis Siberisse.

«Seal said kogeda kõike: külalislahkust, ootamatuid kingitusi, sülemid lilli, vapustavat publikut, 40 külmakraadi ja väga palju lund. Venemaa suuremad kontserdisaalid ja väga suured plakatid. Kõike seda oli raske uskuda, et see juhtus just meiega,» meenutas dirigent. «Sama võib öelda ka väikestes kohtades toimunud kontsertide kohta Eestis – Russalu, Vihtra, Toila, Karula, Antsla, Saka, kui nimetada vaid mõned paigad, kus esinenud oleme Publik on see, kes teeb kontserdi eriliseks.»

Eeloleval suvel läheb Campanelli kontserdireisile Ameerika Ühendriikidesse. «Planeeritud on neli kontserti ning raadiointervjuu kanalile Classical Discoveries. Samuti külastame Malmarki kellatehast, kus on valminud kõik meie kellad. Võtamegi kaasa kõik meie 73 pronksist kella, et need tehases üle kontrollida, poleerida ning kui vaja, siis ka parandada,» rääkis dirigent.

2013. aastal korraldati Tallinnas helilooja Susan T. Nelsoni autorikontsert, millest valmis dokumentaalfilm. Campanelli Ameerika-reisist valmib sellele ka järg.

Sünnipäevakontsert


  • Laupäeval, 11. veebruaril kell 17 Nõmme kultuurikeskuse suures saalis (Turu plats 2).
  • Esinevad käsikellaansamblid Campanelli ja KellaRing.
  • Pilet 7 eurot, soodushind 5 eurot. Piletid müügil kultuurikeskuse valvelauas.
  • Sünnipäevakontserdi piletitulu läheb ansambli suvise USA-kontserdireisi toetuseks.

Kommentaare ei ole: