pühapäev, 26. aprill 2009

MOISEKATSI ELOHELÜ 2009

Täna öösel tulime tagasi X Eesti rahvamuusikatöötluste festivalilt , mis toimus Mooste mõisas Põlvamaal. Käisime ja vaatasime, mis mujal toimub. Kuidas ja miks me küll sinna sattusime, olid esimesed küsimused? Ilmselt festivalijuht Ülle Podekrat oli väga hea "moosija". Alustasime vabalaval esinemisega Veskiteatris. Mõtlesime, et võiks kohe tünnisauna minna (see asus otse vabalava sissepääsu juures), aga kellaaeg oli liiga varajane 12.30. Kõige pealt tutvustasime rahavalauluhuvilistele meie instrumenti ja selliseid heliloojaid, nagu Bach, Saint-Saens, Bizet jt. Siis korjasime meie pilli autode peale ja sõitsime järgmisesse kohta Hobusetalli, kus sai heliproovi teha. Järgnes pilli kokku pakkimine ja koha otsimisega, kus saaks ka proovi teha. Randar leidis külalistemajas meile hubase ruumi. Pillid lahti ja lisasime veel viimase lihvi meie rahvaviisidele. Pillid kokku ja sõit esinemiskohta. Saime meie autodele eriload, et saaksime vabalt ringi sõita. Füüsilist tööd sai kõvasti sellel päeval tehtud. Ilm oli väga soe, kuid tuuline.
Nüüd festivalist: žürii esimees: helilooja Tauno Aints
žürii liikmed: Ingrid Rüütel, Kirile Loo, Timo Steiner, Ando Kiviberg.
Tulemused: peapreemia ans." Vaikuse koosolek" (Tartu)
publiku lemmiku auhind "Byrd Tyloburdo" (Udmurtia)
laste preemia ans. "Sireli" (Tartu)
Parim kohustuslik lugu ans. "Fibrill" (Võru).
Kõik tulemused on siin:
http://folkfest.polvamaa.ee/

Meie ületasime ka ennast, mängides lihtsalt korralikult kaks lugu ära: "Tütre tänu" ja "Labajalavalss" Rasinalt. Fännide rida kasvas ja kiidusõnu leidus ka meile.
Kaasa tegid: Regina, Aivar, Riina, Randar, Toomas ja Inna. Kaasas oli ka fotograaf Inga. Pildid lisame hiljem juurde.
Üritus oli väga vahva! Töötlused rahvalauludest olid eriti andekad! Mõnus tants, maitsev tort, soe õhkkond, fantastiline publik!
Tänud korraldajatele, kes meid üritusele kutsusid!