reede, 27. juuni 2008

Märkamisaeg

Campanelli otsustas osa võtta öölaulupeost.
Sel aastal möödub 20 aastat esimestest öölaulupidudest. Just seetõttu toimubki
19. augustil Tallinna Lauluväljakul lauluöö Märkamisaeg .
Öölaulupidu on oma nime väärt kuus tundi kestev kontsert algab õhtul kell üheksa ja kestab järgmise hommiku varajaste tundideni. Selle sündmuse sisuks on meie rahvast läbi aegade toetanud, trööstinud ja innustanud muusika ning vormiks seda muusikat endas kandnud, loonud ja laulnud rahva lugu elavas ettekandes toetatuna sõnast ja pildist.
Märkamisaeg on üks EV 90 juubeliaasta suursündmustest. August on Kultuuriministeeriumi kureeritav eksiili, vastupanu ja iseseisvuse taastamise kuu. 19. ja 20. augusti vahele jääv lauluöö on vääriliseks sündmuseks tähistamaks laulvast revolutsioonist tõuget saanud taasiseseisvumispäeva.
Peakorraldaja Margus Kasterpalu sõnul on lauluöö ülesehitus liikumine ajateljel meie olemist mööda esimesest üldlaulupeost (ärkamisajast) kuni uue ärkamisaja ja tänase päevani välja. Hoolimata sündmuse nimest ei ole
korraldajate eesmärk taastada 20 aasta tagust meeleolu, kuid sild lauljate ja publiku vahel jääb endiseks laulukaare alla kogunev rahvas ei jagune esinejateks ja kuulajateks, kontserdi kavasse on valitud väga palju
ühislaule. Loomulikult on laval 20 aastat tagasi emotsionaalseid kirgi üleskütnud lauljaid, ansambleid, koore; kuid ei puudu ka tänased tegijad.
Kuigi öölaulupidu heidab pilgu tagasi minevikku, on oluline märgata ka olevikku ja mõelda tulevikule.
Lauluööd korraldab Eesti Teatri Festival koostöös Eesti Rahvusringhäälingu ja Pärnu Filharmooniaga. Öölaulupeo kannab üle ja säilitab aegade otsani Rahvusringhääling nii telepildi kui raadio vahendusel.


Sai valitud Campanelli kooripresident - Ain.
 Palju õnne!

Kommentaare ei ole: